CENA PROFESORA JOZEFA LACKA 2023

Diskusia – 1/6/2024 – 16.30
Výstava –  06/05 – 04/06/2024 – 10.00 – 18.00
Fakulta architektúry a dizajnu STU, Námestie slobody 19, Bratislava

Prezentácia najlepších diplomových prác absolventov architektonických škôl na Slovensku

FAD STU pripravila pre širokú verejnosť v rámci formátu OPENDESIGNSTUDIO výstavu a diskusiu pod názvom Cena profesora Jozefa Lacka 2023. Výstava predstavuje najkvalitnejšie vypracované záverečné práce z celoštátnej súťaže, o ktorú bojujú absolventi architektonických vysokých škôl z celého Slovenska. Do súťaže bolo nominovaných 14 projektov, ktoré boli nominované odbornými komisiami ako práce s najvyššou kvalitou. Sú výsledkom interného výberu jednotlivých vysokých škôl, fakúlt a architektonických katedier. Pred porotou (Zuzana Dolobáčová, Peter Dunajovec, Daniel Bartoš) bolo prezentovaných 13 absolventských prác, z ktorých komisia vybrala LAUREÁTA a odmenených.

Výstava vo foyer fakulty bude prístupná verejnosti počas trvania celého festivalu. Diskusia s finalistami sa bude konať 1. 6. 2024 o 16:30 hod. v rámci programu na Námestí slobody.

Diskutujúci:
Ing. arch. Monika Macková – Centrum tanca, Buenos Aires, FAD STU

Ing. arch. Soňa Langová – Revitalizácia trhoviska Miletičova, Bratislava, FAD STU
Ing. arch. Matúš Stieranka – Dlhý dom, Starý Ružinov, Bratislava, FAD STU
Ing. arch. Darina Izakovičová – Centrum tanca, Buenos Aires, FAD STU
Ing. arch. Kristián Krajňák – Hornošarišské hrady – potenciál, FU TUKE

Architektúra, dizajn a grafické spracovanie expozície pripravili Ing. arch. Jakub Hanták a Mgr. art. Paulína Ebringerová, ArtD. Diskusiu bude viesť odborný garant Ceny profesora Jozefa Lacka Ing. arch. Jakub. Hanták.

Výsledky ceny

Výstava na FAD a katalóg